POČITNIŠKA HIŠA PREMANTURA

V srcu gornjega dela narodnega Parka Gornji Kamenjak, blizu vasice Premantura

Ta ekskluzivna hiša se nahaja blizu majhne istrske vasice Premantura in je idealen dom za sprostitev in uživanje mirnega dopusta. Hiša leži znotraj istrskega narodnega parka “Gornji Kamenjak”, ki je znan po izredni krajinski vrednosti in številnih habitatih. Hiša je obkrožena s 4500 m² velikim mediteranskim vrtom s 100 oljčnimi drevesi. Sama notranjost je opremljena v značilnem mediteranskem stilu z veliko mero modernega pridiha. 

8
4
2
Pošlji povpraševanje
Dodaj med priljubljene
Zakaj mi?
Tip št. oseb Katalog Lastnosti
Počitniška hiša Premantura št. oseb: 8 Katalog:   Lastnosti: AC+T+WiFi Pošlji povpraševanje

Lokacija

OKOLICA

Počitniška hiša se nahaja na 4500 m² veliki zasebni parceli, v srcu zgornjega dela naravnega parka Gornji Kamenjak. Iz dnevne sobe se vidi čudoviti pogled na morje v bližnjem zalivu Dumbočica. Okoli hiše se razprostira vrt s 100 oljčnimi drevesi, zato je to idealna destinacija za ljubitelje narave, zasebnosti, morja in zvezdnatega neba.

Le 1 km od hiše se nahaja slikovita vasica Premantura, znana po svojih izjemnih naravnih lepotah in kulturni dediščini. Dalje proti jugu leži rt Kamenjak  - 9,5 km dolga in 1,5 km široka zaščitna pokrajina s 30 km obale. Kap se nahaja na najjužnejši konici Istre in je znan po perfektno čistih, modro-zelenih vodah. Tukaj lahko najdete številne kamnite kot tudi prodnate plaže. Če se boste odločili obiskati rt Kamenjak, ne smete zamuditi najjužnejše točke, kjer se odvija velika atrakcija – skakanje v morje z baklami.

Najboljše doživetje tega dela Istre je vsekakor neposredni stik z naravo. Letovanje v Premanturi pomeni edinstveno izkušnjo, saj zahvaljujoč ugodnim vetrovom v poletnih mesecih nudi idealne pogoje za športne aktivnosti v morju. Vsako leto konec meseca oktobra se tukaj srečanje jadralcev na deski pod imenom Hallowind.  In vsi tisti, ki si želijo odkrivati podvodni svet, lahko v Premanturi najdejo več potapljaških centrov.

Lastnosti

Wi-Fi
Psi prepovedani
Vsaj 2 ločeni spalnici
Klima
Zunanji žar
SAT TV
Pomivalni stroj
Kajenje prepovedano
Pogled na morje
Balkon / terasa
Prodnata plaža

Opis

Za koga smo iskali pravljične apartmaje ob morju in jih osebno testirali?

Vile, apartmaji in butični hotelčki na teh straneh so namenjeni posebnim ljudem. Tistim, ki iščejo nadpovprečne stvari, uživajo v lepem ambientu in katerim topla dobrodošlica gostiteljev veliko pomeni.

Če ste naveličani masovnega konfekcijskega turizma in iščete nekaj posebnega, potem ste na pravem mestu. Za vaše želje bomo poskrbeli, kot bi bile naše.

POČITNIŠKA HIŠA PREMANTURA

Hiša s površino 150 m² nudi 4 ločene spalnice z zakonskimi posteljami ter 2 moderno opremljeni kopalnici na dveh etažah. Vsaka etaža ima tudi zasebno teraso odprtega tipa. Mediteranski vrt je kraj sprostitve in miru, kjer si lahko ponovno napolnite svoje baterije. Skupaj s počitniško hišo pa predstavlja perfektno destinacijo za družine z otroci, športne entuziaste ali pa ljubitelje narave.

Poleg bivanja v hiši vam lahko pomagamo organizirat zasebnega kuharja, čoln za raziskovanje Premanture ali pa smo vam v pomoč pri organizaciji dnevnih izletov v mesti Pula in Rovinj. Poleg tega vam lahko pomagamo pri organizaciji dnevnih ekskurzij v znamenite Benetke ali pa Narodni park Brijoni.

Ker se hiša nahaja znotraj najbolj znane istrske pokrajine, ki sestoji iz več kot 30 km kristalno jasnega morja z obalo, se vam v spodnjem delu Kamenjaka ponujajo številne plaže, ki jih lahko dosežete hitro in enostavno. Najbližja plaža se imenuje preprosto »zaliv« in leži le 6 min stran od hiše.

Vsem gostom so brezplačno na voljo kolesa s katerimi lahko odkrivajo številne čudovite pokrajine z dih jemajočimi razgledi.

 

PLAŽE

Do prve plaže vas loči le 5 min (približno 500 m). 

Plaža Radovica
se nahaja v istoimenskem zalivu, na zahodni strani rta Kamenjak. Osrednji dela plaže je prodnat, na straneh pa se kamnit in srednje visok, kar ga naredi idealnega za skoke v vodo. Vhod v morje je zelo mehak in  primeren za družine z majhnimi otroci. Ta plaža je ena izmed najbolj popularnih plaž na rtu Kamenjal, še posebej pa je priljubljena pri mlajši generaciji zaradi visokih pečin, ki jo obkrožajo. Kakorkoli, zaradi strmega vhoda v morje tukaj velja previdnost. Nad samo plažo se nahaja parkirno mesto, kjer lahko pustite vaš avtomobil.

Plaža Veliki Portić se prav tako nahaja v istoimenskem zalivu in zagotavlja zavarovan privez čolnov pred močnimi južnimi vetrovi. Plaža je skalnata, ravna , vhod v morje pa je mehak. Plažo obkroža gozd avtohtonih hrastov in borovcev, tako da si lahko v vročih poletnih dneh poiščete prijetno naravno senco. Kot bistven del plaže Veliki Portić je tudi Mali Portić – čudovita majhna peščena plaža z barom.

Na vzhodni strani rta Kamenjak se lahko najdete plažo Školjić – plaža s kamnito obalo in lahkim dostopom do morja. Tukaj si lahko sposodite športne rekvizite za aktivnosti kot so surfanje, kajtanje, kolesarjenje  in pa tudi senčnike in ležalnike. Na plaži se nahaja tudi bar s pijačami in jedmi ter majhna hiška, kjer ponujajo masaže. Svoj avtomobil lahko pustite v gozdu, kjer se nahaja parkirno mesto. 

up arrow

Kaj lahko pričakujete od naše entuzijatične storitve?