BUTIČNI HOTEL “PUNAT BAY”

Družinsko-vodeni luksuzni butični hotel v Punatu na otoku Krk

V luksuznem hotelu »Punat Bay«, ki se nahaja v mestu Punat, je za goste na voljo 10 prostornih družinskih sob, bazen (otvoritev poletje 2018) ter notranji in zunanji jedilni prostor, kjer so postreženi okusni zajtrki. Hotel je obkrožen z zelenjem in prostornim dvoriščem, kjer se nahaja tudi parkirišče za avte.

To preprosto obmorsko mestece vas bo očaralo s svojimi kamnitimi hiškami, ravnimi ulicami s starim mestnim jedrom ter številnimi prodnatimi plažami, ki se nahajajo okoli Punata.

1-3
1
1
Pošlji povpraševanje
Dodaj med priljubljene
Zakaj mi?
Tip št. oseb Katalog Lastnosti
Hotelska soba 1/2 št. oseb: 2 Katalog:   Lastnosti: AC+T+Wi-Fi Pošlji povpraševanje
Hotelska soba 1/2+1 št. oseb: 3 Katalog:   Lastnosti: AC+T+Wi-Fi Pošlji povpraševanje

Additional charges:

- 8 €/day per pet 

- in case your stay is shorter than 3 days, the price per day increases by 15%

Lokacija

OKOLICA

Krk je na najdaljšem delu dolg okoli 38 km ter širok do 20 km, skupna dolžina obale pa je okoli 190 km.  Od celine je Krk oddaljen je nekaj sto metrov (povezan z mostom), družbo pa mu delajo še otoki Cres, Rab ter manjši otočki, od katerih je najbolj znan Goli otok. Na otoku tečejo tri reke, tukaj pa najdemo tudi dva jezera.

Mesto Punat se nahaja na obrobju enega izmed najbolj zaščitenih zalivov na Jadranu na južnem delu otoka Krk. Leži približno 30 kilometrov stran od mosta, po katerem se pripeljete na Krk ter okoli 8 kilometrov južno od starega mesta Krk.

Ta kraj predstavlja idealen pobeg za tiste goste, ki želijo preživeti počitnice v naravi, obkroženi s čudovito Mediteransko vegetacijo in avtohtono kulinarično ponudbo.

Prva plaža je mestna plaža in se nahaja le 200 m stran od hotela, medtem, ko je center mesta oddaljen približno 10 minut peš (800 m).

Za živahno atmosfero v Punatu preko celega leta skrbijo predvsem številni dogodki (npr. Jadralna regata za hrvaški pokal ter Festival oliv in pršuta) in romantična marina, kjer je privezanih na stotine čolnov in jadrnic.

Za izjemno raznoliko prostočasno ponudbo skrbijo številne plaže in parki, bujna sredozemska vegetacija, počitniške hiške, marina, in cela paleta športnih aktivnosti (jadranje, potapljanje, smučanje na vodi, jadranje na deski, tenis, vodni park, pohodništvo, mini golf).

Številne lokalne restavracije in taverne ponujajo doma pridelano hrano in ekološke sestavine. Pri kulturni ponudbi ne smemo pozabiti na otok Košljun (sredi Punatskega zaliva), kjer se nahaja samostan, ki še dodatno popestri že tako atraktivno okolico.

Punat je širše znan tudi po svojem olivnem olju, katerega pridelujejo iz okoliških oljk. Olivno olje pa lahko, ob ustrezni hrambi, uporabljamo tudi kot zdravilo. To pristaniško mestece je zagotovo najbolj ponosno na otok Košljun in njegov slavni frančiškanski samostan.  

Otok Krk ima centralno pozicijo v Kvarnerskem zalivu. Ime »Zlati otok« si je prislužil zaradi prijetnega sredozemskega podnebja, dobre geografske pozicije in številnih naravnih in kulturnih lepot, ki so raztresene širom celotnega otoka.

Da bo vaš obisk resnično nepozaben, bodo poskrbela stoletja stara mesteca in vasi, dobro opremljene plaže, številni skriti zalivi (marsikateri so dosegljivi le s čolnom) in odlične restavracije. Vsi ti dejavniki so tudi razlog, da je Krk v juliju in avgustu močno oblegan s strani turistov.

Mesto Krk je s Frankopanskim gradom in mestno hišo iz 16. stoletja ter glavno katedralo zagotovo vreden ogleda. Tistim, ki vas privlači kraški podzemni svet oz. se želite samo malo umakniti iz vročine, pa toplo priporočamo ogled jame Biserujka (SV del otoka, blizu kraja Šilo), ki vas bo navdušila s svojimi kapniki.

Izlet s čolnom na otok Košljun, ki je poseljen že od natičnih časov (nahaja se sredi Punatskega zaliva) in obisk Frančiškanskega samostana je ena izmed najbolj priljubljenih turističnih točk. Samostan je bil na novo zgrajen v 16. stoletju, v njem pa se, poleg različnih kulturnih in duhovnih dogodkov, nahajajo tudi štirje muzeji – arheološki, sakralni, etnografski in naravoslovni. 

 

…še nekaj o EKO otoku Krk…

 

Cilj otoka Krka je, da postane CO2 nevtralen otok. Vizija otoka Krka do leta 2030 je, da postane prvi jadranski samo-zadostni otok s fotovoltaičnimi paneli za proizvodnjo energije, ničelno proizvodnjo odpadkov, svojim zajetjem pitne vode in ekološko usmerjenim kmetijstvom, ki bo zagotavljalo hrano za vse prebivalce in goste.

Otok je med turisti poznan predvsem po kristalno čisti vodi, za kar je bil na prenekaterih območjih nagrajen z Modro zastavo (program za zaščito obalnega okolja). Kriteriji za dodelitev modre zastave temeljijo na visoki stopnji kvalitete ponudbe, čistoči vode in obalnih delov ter opremi in programu, ki ga ponuja posamezna plaža.

Na otoku Krk je kar 15 plaž nagrajenih z Modro zastavo, izstopa pa tudi marina v Punatu, ki je bila z Modro zastavo nagrajena vsako leto od 1998 naprej.

»Eko otok Krk« predstavlja šolski model ravnanja z odpadki, saj je to edini primer na Hrvaškem, ki sistematično loči vse vrste odpadkov in se uspešno bori z recikliranjem le-teh.

Za potrebe ločevanja in zbiranja odpadkov na otoku je bilo na strateško razporejenih 1-400 lokacijah postavljenih 6.500 zabojnikov. Vsi lokalni odpadki se tako zbirajo v petih ločenih zabojnikih (organski odpadki, papir, PET embalaža, steklo in ostalo).

Lastnosti

Možna uporaba čolna
Wi-Fi
Psi dobrodošli
Klima
SAT TV
Bazen
Kajenje prepovedano
Balkon / terasa
Prodnata plaža
Zajtrk

Opis

Za koga smo iskali pravljične apartmeje ob morju in jih osebno testirali?

Vile, apartmaji in butični hotelčki na teh straneh so namenjeni posebnim ljudem. Tistim, ki iščejo nadpovprečne stvari, uživajo v lepem ambientu in katerim topla dobrodošlica gostiteljev veliko pomeni.

Če ste naveličani masovnega konfekcijskega turizma in iščete nekaj posebnega, potem ste na pravem mestu. Za vaše želje bomo poskrbeli, kot bi bile naše.

 

Luksuzni stil za udobne počitnice

V hotelu »Punat Bay« se nahaja 10 prostornih (med 32 – 44 m2) in luksuzno opremljenih sob. Skupno lahko ta hotelska vila sprejme do 22 gostov.

Prostorne sobe so opremljene z velikimi zakonskimi posteljami, prostornimi en-suite kopalnicami in teraso oz. balkonom z razgledom na okolico.

Izbirate lahko med dvema različnima sobama, kjer se v kopalnici nahaja bodisi tuš ali pa kopalna kad.

V nekaterih sobah je možnost postavitve dodatnega ležišča, tako da lahko sprejmejo do 3 osebe. V vseh sobah se seveda nahaja klimatska naprava, SAT-TV, mini bar, sef, v sobo dostopate preko kodne kartice, v ceno najema pa je vključen tudi razkošen zajtrk, katerega uživate na lepi terasi.

Poleg zajtrka je za goste zagotovljeno brezplačno parkirno mesto in brezžični internet. Ta hotel je tudi popolna lokacija za organizacijo različnih dogodkov, kot so rojstnodnevne zabave in obletnice.

Najbližja prodnata plaža je od tega butičnega hotela z bazenom (ki se odpre maja 2018) oddaljena le 200 metrov. Hotel se nahaja v mirnem predelu mesta, saj pod dvoriščem poteka le lokalna cesta, ki povezuje različne predele Punata. 

 

Mesto za sprostitev…

V pritličju hotela se nahaja recepcija, kjer vas bodo pričakali prijazni gostitelji, ki vam bodo z veseljem podali vse informacije glede lokalnih dogodkov, vam priporočili dobre okoliške restavracije ter predloge za ekskurzije.

Jutro se začne z okusnimi in zdravimi zajtrki, ob katerih lahko uživate v notranji jedilnici ali pa na zunanji terasi. Jedilnica je opremljena s pohištvom v pastelno rumenih in rjavih barvah. Lastniki so pozornost namenili prav vsakemu detajlu, saj so želeli ustvariti prijetno in sproščujoče vzdušje.

Zajtrki vključujejo muslije, rogljičke, naravne sokove, sir in salamo, olive in olivno olje, domače marmelade ter kavo in čaj.

Zunanja terasa je obkrožena s sredozemskim rastjem, zraven pa se nahaja tudi vrt, ki še dodatno začini vzdušje v tem butičnem hotelu z zajtrkom. 

up arrow

Kaj lahko pričakujete od naše entuzijatične storitve?