Dva bisera na poti v paradiž Hrvaška

Dva bisera na poti v paradiž Hrvaška

Oznake:

Na poti do počitniške destinacije na Hrvaškem, se nekateri gostje odločijo za krajši postanek in priložnostno povprašujejo po nastanitvah.

Da bi jim odločitev olajšali, smo izbrali dva naša najljubša kraja, za katera smo prepričani, da sta pika na i.

V letošnjem letu smo se lotili novega projekta s ponudbo apartmajev v Ljubljani in hkrati smo se odločili promovirati Narodni park Plitviška jezera.

Tukaj je nekaj zanimivih dejstev zakaj sta ravno ti dve destinaciji vredni obiska:


Ljubljana

 

 

Poseben napredek je bil narejen v smeri ohranitve in zaščite zelenih površin mesta, ki so posebnost in karakterizirajo Ljubljano, kot tudi revitalizaciji in preoblikovanju opuščenih območij. 

 

  • Ljubljana je najbolje zaznamovana kot mesto kulture

Poleg drugih posebnosti, se mesto ponaša z eno najstarejših svetovnih filharmonij. Ljubljana vsako leto gosti več kot 10,000 kulturnih dogodkov, vse od prestižnih glasbenih, teatralnih in artističnih prireditev, do avantgardnih prireditev in vključno s 14. mednarodnimi festivali. 

 


  • Edinstvenost vas čaka na vsakem koraku

Mesto je ohranilo svojo pet tisoč let staro zgodovino, vključno z rimskim mestom Emona, starim mestnim jedrom s srednjeveškim gradom, baročnimi fasadami, dekorativnimi portali in neenakomernimi strehami.

Med druge atrakcije spadajo vsekakor mestni mozaiki in slikoviti mostovi vzdolž reke Ljubljanice ter obsežni park Tivoli.

 

  • Čudovita izhodiščna točka za odkrivanje Slovenije

Okolica Ljubljane je polna naravnih lepot in kulturnih znamenitosti ter znana po sprehajalnih, pohodniških in kolesarskih stezah.

Tu seveda ne gre pozabiti tradicionalnih kulinaričnih užitkov.

Slovenija je majhna država, zaradi česar je Ljubljana idealna izhodiščna točka za odkrivanje različnih lepot države.

V enem samem dnevu lahko obiščete slovensko obalo in gorske regije kot tudi izkusite mediteransko, gorsko in kontinentalno podnebje. 

 

 

  • Ponudba apartmajev Biserov Jadrana

Za popotnike, ki jih zanima raziskovanje ene najlepših prestolnic Srednje Evrope, smo se odločili svojo ponudbo razširiti tudi v Ljubljani.

V ta namen nudimo tri nove apartmaje – Bicycle apartment blizu parka Tivoli, Poet's apartment in Marty's place v centru mesta. 


Narodni park Plitviška jezera

 

  

  • Naravna lepotica gorske topografije in podnebnih pojavov

Narodni park Plitviška jezera se nahaja na južnem pobočju gore Mala Kapela.

To veličastno delo matere narave predstavlja eno največjih atrakcij v Evropi.

Park se deli v sedem enot – gornja jezera, dolnja jezera, potok Plitvica, reka Korana, jama Šupljara, Karlovci in Čorkova uvala.

 

  • Flora in favna

Narodni park je močno poraščen z gozdovi, večinoma z bukvijo, smreko in jelko, in ima mešanico alpske in mediteranske vegetacije.

Znan je opazni široki raznolikosti rastlinskih skupnosti, kar je predvsem posledica mikro podnebja, različnih tipov tal in različnih stopenj nadmorske višine.

Prostrano območje parka je eno zadnjih območij Evrope, kjer lahko najdemo večje število divjih rjavih medvedov in volkov.

Bogato favno parka lahko povzamemo sledeče: kot celota, obstaja več kot 50 vrst sesalcev.  

 

 

  • Športne aktivnosti

Park ne slovi samo po svojih naravnih lepotah in raznolikosti flore in favne, ampak tudi po ponudbi kolesarskih in rekreativnih poteh.

Informativne table na poti vas bodo usmerjale in nudile zanimiva dejstva o gozdu in ekosistemu.

To je zares čudovita priložnost, kako raziskovati park in pridobiti dober vpogled v njegov ekosistem.  

Ker je narodni park dom raznolikim sesalcem, ne pozabite, da ne zmotite njihovega naravnega habitata in govorite dovolj glasno, da živali stanejo stran od vas. 

 

  • Praznujte najsrečnejši dogodek svojega življenja v nebeškem okolju

V zadnjih nekaj letih postajajo poroke na podeželju ali v naravnem okolju popularen trend.

Samo predstavljate si, kako čudovito bi bilo izreči tisti »da, vzamem…«, obkrožen s stoletja starimi gozdovi, zvoku slapov in ob kristalno čisti, turkizni barvi jezer.

Narodni park v ta namen ponuja nekaj programov, ki ustvarijo ravno pravo atmosfero za tako vesel dogodek. 

 

 

  • Kulinarična ponudba
     

Ko obiščete narodni park, nikakor ne smete zamuditi okusov lokalne kuhinje. 

Dobro znana specialiteta je na ražnju peče jagenjček in druge jedi pripravljene pod peko. 

Tukaj vas čaka več restavracij, bifejev in kavarn, kjer se lahko ustavite za kosilo ali kavo in enostavno uživate naravne lepote okoli sebe. 


Za vse, ki bi radi izkusili različna doživetje med potovanji upamo, da smo vas uspeli navdušiti in da se boste morda odločili za obisk enega izmed teh dveh biserov.

Spomnite se citata znanega danskega avtorja Hansa Christiana Andersena: »Premikati se, dihati, leteti, lebdeti; pridobiti vse med tem, ko daješ; sprehoditi se po poteh daljnih dežel; potovati pomeni živeti.« 

 

 

What to expect from our passionate service?