7 napak, ki jih mora narediti vsak popotnik

7 napak, ki jih mora narediti vsak popotnik

Oznake: Splošno

Ste se kdaj spraševali kakšno bi bilo življenje, če bi poskusili nekaj nenavadnega, nepričakovanega in izven okvirov? Potovati po svetu, spoznavati nove kulture in običaje in pokušanje novih stvari naredi vsakega popotnika bogatejšega za številne izkušnje in občutke, medtem, ko razširjate svoja obzorja daleč od vašega domačega mesta. Prepričan sem, da ste že kdaj naredili kakšno spontano stvar, za katero se je nato izkazalo, da je bila najboljša stvar, ki ste jo kadarkoli naredili :) Podobno je pri potovanju – če vse vnaprej načrtujete, lahko hitro pozabite na spontanost, željo po izkustvu česa novega ter pozabite poslušati vaše srce. Na koncu tega niti ne pogrešate, saj se ne zavedate kako boljše bi lahko bile vaše luksuzne počitnice, če bi samo naredili kakšno od teh napak. 

Če torej Hrvaško oz. vašo izbrano lokacijo obiskujete letos prvič in načrtujete, da si boste ogledali tudi nekaj znamenitosti v bližini vaše luksuzne vile oz. apartmaja, vam priporočam, da si preberete naslednja poglavja :)

1.) Odložite fotoaparat ali mobilni telefon

Da doživite popolno izkušnjo jo zajemite z vašimi očmi, ušesi in nosom. Ne glejte ves čas skozi lečo ali ekran vašega fotoaparata. Ni pomembno, če vaši prijatelji na Facebooku ne bodo vedeli, kje ste bili na vsakem koraku vašega potovanja. Najboljše slike so tiste, ko pozabite na vse ostalo razen na vas in vašo popotniško ekipo.

2.) Izpustite tisto, kar je na seznamu obveznih ogledov

Vsak kraj ima nekaj največjih znamenitosti, za katere je “nujno”, da si jih vsak obiskovalec ogleda. Ampak ali je res nujno, da si npr. ogledate svetovno znan muzej, če muzejev sploh ne marate? Ali si res morate ogledati starodavne spomenike, če vas zgodovina ne privlači? Odgovor je seveda ne :) Preskočite “obvezne oglede”, ki jih opevajo vodiči in rajši obiščite tiste, ki so napisani na vašem osebnem seznamu želenih atrakcij.

3.) Poskusite nekaj novega

Ste se kdaj poskusili potapljati? Ste kdaj poskusili jadrati na deski ali pa kajtati? Če je vaš odgovor ne in se bojite, da vam bo šlo slabo, je to prvi razlog zakaj morate poskusiti!

4.) Ni potrebno vsak kraj vzljubiti

Nobeno pravilo ne obstaja, ki pravi da vam mora biti vse kar vidite in vsak kraj, ki ga obiščete, všeč in, da se morate zaljubiti vanj.

5.) Zapravite dan

Ko potujete najbolj štete splošna izkušnja in uživanje. Za en dan se zato izognite obiskovanju znamenitosti, preživite jutro v postelji in poskrbite, da je bila predhodna noč nepozabna. Tako vašemu potovanju dodate nekaj dodatne vrednosti.

6.) Pozabite na dom in vaše domače

Izklopite mobilni telefon, ne berite e-mailov, pozabite na Facebook in Twitter za en teden. Vaše potovanje je vaša izkušnja in potovanje da izkusite nekaj novega. Nobeno pravilo ne pravi, da morajo vaši domači vedeti za vsak korak, ki ga naredite na čudoviti lokaciji, ki jo raziskujete.

7.) Izgubite se

Najboljši način za popolno avanturo je, da odvržete zemljevid ali pa navigacijo za en dan. Poslušajte vaše srce, sledite nosu in pozabite na načrt. Ne bojte se izgubiti in to zgrabite namesto tega, da se temu poskušate izogniti – nikoli namreč ne veste, kaj vaš čaka za vogalom.

What to expect from our passionate service?