Potrebujem kolo v Bolu?

Potrebujem kolo v Bolu?

Oznake: Brac MTB, Biking in Bol, Bol apartments, Luxury apartments Bol, Brač, Bol, Šport v Dalmaciji

Ne. Lahko preživite tudi brez njega. Dopust bo še vedno popoln, no skoraj popoln...

Če imate doma kolo in ga občasno uporabite, da greste po kavo v kavarno in če se priložnostno radi odpravite na poldnevno raziskovalno turo ali pa samo malce raziskujete okolico, potem bi vam kolo na dopustovanju v Bolu prišlo prav.

Mi vam lahko pri tem z veseljem pomagamo. V apartmajih Bol imamo na razpolago šest koles, štiri odrasle in dva otroška. Spodaj sem opisal nekaj idej in možnosti, kam se lahko s kolesom odpravite na izlet, med vašim dopustovanjem v čarobnem Bolu.

 

Imam dva otroka, oba še vedno v plenicah. Tako, da si lahko predstavljate koliko časa imam na voljo za športne aktivnosti in koliko, ko moram na hitro skočiti v lokalno trgovino, ko zmanjka čokoladnega mleka… To je le eden izmed mnogih razlogov, da potrebujem kolo na otoku Brač.

Moja navada na dopustu  je, da zjutraj prinesem svež kruh iz pekarne. Seveda grem po kruh s kolesom. Tako se tudi prej vrnem. In vsekakor sem preveč len, da bi pešačil…

Po zajtrku na terasi s pogledom na morje v apartmajih Bol, sva s starejšim 1, 5 letnim sinom odšla s kolesom do lokalne tržnice v mesto Bol, kjer sem nakupil svežo zelenjavo, meso in ribe. 

Ali ste vedeli, da je otok Brač znan po zelo okusni jagnjetini? In seveda po slastnih svežih ribah. Konec koncev je to otok. Seveda se ne pozabim ustaviti tudi v Veradero baru, kjer si v prijetnem ambientu chillout glasbe, na udobnih belih blazinah privoščim slasten kapučino in sveže stisnjen pomarančni sok…Bar je res vreden obiska. 

Če je sreča na moji strani, imam včasih cele dve uri časa za pobeg na daljšo vožnjo s kolesom in ponavadi se odločim za polovično pot na Vidovo goro, ki je najvišja točka vseh otokov na Jadranu. O tej poti sem pisal že prejšnje leto, tako da priporočam branje tudi tega članka.

Ker moj sin obožuje vožnjo na kolesu z menoj in si ves čas želi nekam peljati, si lahko predstavljate, kako zgleda moj popoldan. Rad tudi meče kamenče v vodo (kot vsi ostali otroci njegovih let na tem planetu), tako da ga bom morda vzel s seboj na prodnato plažo Zlatni rat ali eno izmed mnogih manj znanih a prav tako čudovitih plaž v Bolu in okolici. Vožnje s kolesom se namreč nikoli ne naveliča...

Le 5 km naprej od Bola se nahaja vasica Murvica. Široka in ravna asfaltna cesta s skoraj nič prometa, vas bo popeljala do vasice in na poti do tja je veliko lepih zalivov. Tam se nahaja tudi restavracija Marija, vendar pa obiska ne priporočam izven visoke sezone. Kljub temu je to prijetna in kratka vožnja s čudovitimi razgledi. Če nadaljujete pot po makadamski cesti in se na koncu vasice podate na Vidovo goro, lahko pričakujete naslednje: 

 
Izvrstna panoramska pot za kolesarjenje je tudi na drugi strani mesta Bol, proti samostanu. Tam se nahaja dobro znana plaža Martinčica, ki je idealna, kadar je veter na Zlatnem ratu močnejši, saj je le ta zaščitena pred vetrom. Plaža je prodnata in ima bolj malo sence, zato s seboj ne pozabite vzeti senčnika. S kolesom boste od apartmajev do plaže potrebovali točno 5 minut.

  

Če plavanje ni v vašem planu, samo nadaljujte pot po makadamski cesti (od Martinčice zavijete levo in se spustite navzdol do plaže), kjer vas čaka izjemna pokrajina. Tukaj je tudi konoba kjer priporočamo degustacijo vin in domačega pršuta - odličen je! Po isti poti se nato vrnete nazaj v Bol, ki se jo zaradi razgledov splača ponoviti…

 

Ta članek bom sprosti dopolnjeval z novimi potmi, ki jih imam namen preizkusiti, tako da ne pozabite občasno pokukati nazaj. :)

Če sem vas uspel navdušiti in bi si želeli v času bivanja v apartmajih Bol sposoditi kolo, nam pišite na naš elektronski naslov rezervacije@biseri-jadrana.si in si rezervirajte svojega. To je edini način, kako si lahko zagotovite, da vas bodo kolesa ob prihodu čakala in ne bodo že oddana. Cena najema je 20 €, ne glede na to koliko časa boste preživeli v apartmajih. 

What to expect from our passionate service?