Kako uporabljam žar Weber?

Kako uporabljam žar Weber?

Oznake: Splošno, Korčula, Brač

Kartka navodila za uporaba žara Weber v apartmajih Bol in Sonce (Lumbarda na Korčuli).

 

1. Za prižig ognja uporabite dimnik, ki ga napolnite z briketi (gorijo bolje in dlje) ali z ogljem. Ne uporabljajte lesa.

2. Umaknite veliko rešetko in postavite napolnjen dimnik na manjšo rešetko. Prižgite kocko da spodbudite ogenj (ena je dovolj), ter jo postavite na manjšo rešetko. Na to kocko nato stresite vsebino dimnika. Pustite da gori vsaj 15-20 minut, da se briketi obravajo sivo na obeh straneh.

                               

3. Dajte brikete na manjšo rešetko in jih razporedite enakomerno po vsej površini (z uporabo orodja), postavite veliko rešeto na njegovo mesto in žar pokrite s pokrovom. 

4. Odprite zgornji in spodnji zračnik, ter spodnjega ne zapirajte med pečenjem. Pustite 10 minut, da se žar segreje.

5. Začnite peči meso in ne odpirajte pokrova prepogosto. Če se plamen med pečenjem mesa vname, samo zaprite pokrov žara in ogenj bo ugasnil. 

6. Notranjo temperaturo reulirajte z zgornjim zračnikom. Za pečenje rib priporočamo, da zračnike na pol zaprete (pozor -  vsi kovinski deli so zelo vroči, zato uporabljate zaščito).

7. Meso bo pečeno hitreje, zaradi pokritega sistema. Dovolj je, če meso med pečenjem obrnete le enkrat. Hitro boste dobili občutek za peko.

8. Ko boste končali s peko, zaprite oba zračnika in ogenj bo samodejno ugasnil v nekaj minutah. Poskusite očistiti še vroč žar, da bo pripravljen za naslednjega ljubitelja žara. Prepričani smo, da vam bo več kot hvaležen.

What to expect from our passionate service?