Moji štirje najlepši dnevi v letu 2008

Moji štirje najlepši dnevi v letu 2008

Oznake: Splošno

Tiste jeseni sem bila z močmi resnično na koncu. Preobremenjena, pod stresom in s kroničnim pomanjkanjem spanca sem bila blizu izčrpanosti. Dopusta skoraj nisem imela, vsaj ne omembe vrednega. Takrat pa je nepričakovano, v začetku novembra, prišlo povabilo za obiranje oliv. Odločila sem se spontano in začudeno odkrila, da je bila to moja najboljša poteza v zadnjem letu. 
V teh 4-ih dneh sem končno spet našla sebe.

Ob obiranju oliv, kjer sem morala 100% pozornost namenjati temu, da vejice oljke nežno primem z levo roko, z desno pa jih »počešem« z grabljicami, da grejo listki skozi, olive pa padejo dol v pripravljene plahte, sem doživela tak kotrast moji pisarni z računalniki, tiskalniki in večnim zvonjenjem telefona, da je bil ta dogodek balzam za mojo dušo in telo. 

Saj ne, da nisem imela "musklfibra" že takoj naslendji dan...

(kar seveda na preseneča, saj zaradi preobilice operativnega dela čez leto nisem imela časa niti za sprehod v Tivoliju, kaj šele kako resno rekreacijo), ampak to je bila tako prijetna bolečina, ker sem vedla, da končno nekaj delam za svoje telo, svoj mir in notranji balans. 

Med obiranjem oliv sem cel dan uživala v poslušanju pogovora dveh domačinov, Ivice in Marka, ki sta mi razlagala njuno življenjsko filozofijo ter osebne zgodbe vse od leta 1935 naprej. 

Marsikaj sem se v tem času od njiju naučila, saj sta mi s preprostimi zgodbami orisala njune moralne vrednote, pogled na svet in življenje. Pa saj ne, da bi bile radikalno nove teorije, samo na tako preprost način sta to razlagala, da me je doseglo bolj kot katerakoli knjiga. Ob vsem tem času sem imela prekrasen razgled na odprto morje, nežne sončne žarke na svoji koži (delali smo v kratkih rokavih) in dihala tako svež morski zrak, da so moja pljuča gotovo mislila, da so v raju. 

In v vsem tem času so moje misli divljale s svetlobno hitrostjo. 

Zdelo se mi je, kot da zdi da so vsa pomembna odprta vprašanja v mojem življenju podzavestno premlevala, medtem ko so moje oči počivale na morskih valovih in lepih odtenkih zelene barve v oljčnem nasadu... Pred oči so se mi jasno razvrstile vse prioritete, koraki, ki jih moram nujno storiti, in trdna odločenost, da nekatere stvari spremenim. Bila sem napolnjena z neko posebno energijo!

Domov sem prišla polna zagona, pozitivne energije in z občutkom, da končno spet držim vajeti v svojih rokah. 

Da imam končno jasne prioritete, in vso moč na tem svetu, da jih uresničim. Pa samo olive sem šla obirat...


Tako sem preživela 4 vrhunske dneve, polne sonca, dobre hrane, pozitivnosti domačinov in globokega spanca vsako noč.
 4 zagotovo najlepši dnevi v letu 2008!


Tudi vas mika obiranje oliv za krompirjeve počitnice? Kliknite tu.

What to expect from our passionate service?